18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Sondaj. Nemții consideră că Donald Trump e mai periculos decât Vladimir Putin

Conform unui un sondaj de opinie realizat de Institutul YouGov şi publicat, miercuri, de presa internațională, cetățenii Germaniei sunt de părere că președintele SUA, Donald Trump, e mai periculos decât liderul Rusiei, Vladimir Putin.

Conform aceluiași sondaj, Trump e mai periculos și decât liderul Chinei, Xi Jinping, al Coreii de Nord, Kim Jong Un, sau al Iranului, Ali Khamenei.

În opinia a 41 la sută dintre cetățenii Germaniei, Trump reprezintă cea mai mare ameninţare dintre cei cinci lideri străini menţionaţi. Următorul în această ierarhie ar fi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, pe care 17 la sută dintre nemți l-au indicat drept cel mai periculos lider politic din lume.

Sondajul din anul 2019 a fost realizat pe un eşantion format din 2.024 de cetățeni ai Germaniei, în perioada 16 – 18 decembrie.

Ce-i drept, față de acum un an, imaginea lui Donald Trump în ochii nemților pare a se fi îmbunătățit. În urmă cu un an, un sondaj similar, realizat tot de YouGov, susținea că 48 la sută (aproape jumătate) dintre cetățenii Germaniei considerau că Donald Trump e mai periculos decât Vladimir Putin.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă