14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump a acceptat demisia ambasadorului SUA la ONU

Trump a acceptat demisia ambasadorului SUA la ONU

Într-o întâlnire cu Nikki Haley desfăşurată în Biroul Oval începând cu ora locală 10:30 (14:40 GMT), liderul de la Casa Albă a spus că Haley va părăsi actuala funcţie la finalul acestui an şi că ea a făcut o ‘muncă incredibilă’ ca ambasador al Statelor Unite la ONU.

Trump a menţionat că va numi viitorul titular al postului în termen de două sau trei săptămâni.

La rândul său, ambasadoarea Nikki Haley a afirmat că altor ţări poate nu le place ceea ce fac SUA, dar cu siguranţă ele respectă acest lucru.

Haley a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2020, dar a precizat că va face campanie pentru Donald Trump.

Nikki Haley este cel mai recent nume dintr-o lungă listă de membri ai administraţiei Trump ce renunţă la funcţie, printre care fostul secretar de stat Rex Tillerson, care a fost destituit în luna martie.

Anterior în cursul acestui an, Haley (46 de ani) declara pentru Reuters: ”În fiecare zi simt că îmi pun o armură pe mine” pentru a proteja interesele SUA la ONU.

Nikki Haley exercita al doilea mandat de guvernator al statului Carolina de Sud atunci când a fost desemnată de Donald Trump pentru a deveni ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite. 

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă