Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump afirmă că Iranul ”doreşte o întâlnire”

Trump afirmă că Iranul ”doreşte o întâlnire”

Preşedintele american Donald Trump afirmă că Iranul ar dori o întâlnire cu Statele Unite, alimentând şi mai mult speculaţii cu privire la un posibil tête-à-tête cu omologul său iranian Hassan Rohani în marja AdunăriiGenerale a ONU, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

”Pot să vă spun că Iranul vrea o întâlnire”, a declarat Trump joi, în grădina Casei Albe, fără să facă alte precizări.

Întrebat miercuri despre o eventuală relaxare a sancţiunilor vizând iranul, o condişie sine qua non impusă de Teheran pentru ca să ia în calcul o întâlnire la vârf, locatarul Casei Albe a lăsat să planeze îndoiala.

”Cred că Iranul are un potenţial imens”, a subliniat el.

”Noi sperăm să ajungem la un acord (...). Cred că ei vor să reuşească, ei n-au mai fost niciodată într-o asemenea poziţie”, a adăugat el, evocând ”enormele dificultăţi financiare” ale Republicii islamice.

La aproape 40 de ani de la întreruperea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, în urma Revoluţiei islamice şi luării de ostatici la Ambasada Statelor Unite de la Teheran, miliardarul republican pare cu adevărat tentat de ideea de a organiza o întâlnire la cel mai înalt nivel.

Întrebat la începutul săptămânii despre un eventual tête-à-tête la New York, la sfârşitul lui septembrie, în marja AdunăriiGenerale a ONU, locatarul Casei Albe aprecia că ”totul este posibil”.

Făcând acest lucru, el ar merge mai departe decât predecesorul său Barack Obama care, în septembrie 2013, a făcut un pas mult timp de neimaginat - o conversaţie la telefon cu Hassan Rohani.

Comentarii

loading...