7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalTrump ameninţă că va exclude Canada din noul NAFTA

Trump ameninţă că va exclude Canada din noul NAFTA

Preşedintele Donald Trump a estimat sâmbătă că nu este necesară includerea Canadei în noul Acord Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) şi a avertizat Congresul să nu se amestece în negocierile aflate în derulare cu guvernul de la Ottawa, în caz contrar va scoate pur şi simplu SUA din acest acord comercial, informează agenţiile AFP şi Reuters.

‘Nu există nicio necesitate politică de a menţine Canada într-o nouă înţelegere privind NAFTA. Dacă nu vom obţine un acord corect pentru SUA după decenii de excese, Canada va fi afară’, a scris Trump pe Twitter.

‘Congresul să nu interfereze în aceste negocieri sau pur şi simplu voi anula NAFTA în întregime şi pentru noi va fi mult mai bine aşa’, a avertizat el în acelaşi mesaj.

Această postare survine la scurt timp după ce Trump şi-a manifestat indignarea faţă de gestul unor jurnalişti canadieni care au publicat declaraţii făcute de el în faţa presei off the record (declaraţii asupra cărora ziariştii se angajează să păstreze confidenţialitatea) şi în care exprima poziţii foarte dure faţă de Canada, afirmând că nu va face niciun compromis la negocierile privind un nou NAFTA şi că Ottawa trebuie să accepte condiţiile Washingtonului.

Estimând că tratatul NAFTA nu este suficient de avantajos pentru SUA, Trump a decis revizuirea lui şi a ajuns la o înţelegere cu Mexicul, dar negocierile cu Canada nu avansează şi din cauza dezacordurilor dintre Washington şi Ottawa sunt suspendate până miercuri.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă