7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump asigură că nu vrea să determine o schimbare de regim în...

Trump asigură că nu vrea să determine o schimbare de regim în Iran

“Nu încercăm să determinăm o schimbare de regim. Nu încercăm deloc să determinăm acest lucru”, a declarat Trump de la Casa Albă.

Cu toate acestea, Donald Trump a atenţionat că Iranul “nu poate avea arma nucleară”.

Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a avertizat marţi că ţara sa “va continua în mod cert” să-şi reducă angajamentele asumate prin acordul internaţional asupra programului său nuclear, acord încheiat în 2015 şi din care SUA s-au retras în mai 2018.

După aceasta, Washingtonul a restabilit o serie de sancţiuni economice în cadrul unei campanii de “presiune maximală” împotriva Teheranului, acuzat de destabilizarea regiunii.

Tensiunile dintre cele două ţări, care nu mai întreţin relaţii diplomatice din 1980, s-au acutizat foarte mult în ultimul timp din cauza unei serii de incidente în Golf, apoi a distrugerii, în iunie, a unei drone americane de o rachetă iraniană.

Donald Trump, care acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare şi că susţine terorismul mondial, a afirmat că a anulat în extremis, a doua zi după acest incident, lovituri de represalii împotriva unor ţinte iraniene.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă