15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump asigură pentru americani întreg stocul mondial al unui medicament cheie împotriva...

Trump asigură pentru americani întreg stocul mondial al unui medicament cheie împotriva Covid!

Criticată în plan extern, pe motiv că ar fi lăsat aliații tradiționali din Europa și din restul lumii fără soluții de tratament în perioada următoare, decizia șefului administrației Statelor Unite a fost primită cu aprecieri unanime la nivel de mase, americanii considerând că acesta este modul în care trebuie să se comporte un președinte responsabil în primul rând față de cetățenii săi. Previzibil, opinia publică internațională se arată alarmată atât de acțiunea unilaterală a SUA asupra Remdesivirului, cât și de implicațiile mai largi, ce se pot concretiza, de exemplu în eventualitatea în care un vaccin antiCovid ar deveni disponibil, administrația Trump arătând deja că este pregătită să acționeze în forță, uzând de relațiile sale privilegiate cu diversele state ale lumii, pentru a asigura aprovizionarea medicală de care are nevoie pentru sănătatea americanilor.
Remdesivir, primul medicament aprobat de organismele cu rol de avizare și autorizare din SUA pentru a trata Covid-19, este fabricat de gigantul farmaceutic american Gilead și s-a dovedit că ajută pacienții să se recupereze mai repede după boală. Până în prezent au fost consumate primele 140.000 de doze, furnizate studiilor medicamentoase din întreaga lume, iar administrația Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția Gilead pentru luna iulie și 90% din producția lunilor august și septembrie.
”Americanii au avut acces la cea mai mare parte a aprovizionării cu Remdesivir, deci nu mai există nimic acum disponibil pentru Europa”, a declarat dr. Andrew Hill, cercetător senior la Universitatea din Liverpool, confirmarea venind din partea secretarului american pentru sănătate și servicii umane, Alex Azar. “Președintele Trump a încheiat un acord pentru a asigura americanilor acces la primul tratament terapeutic autorizat pentru Covid-19. În măsura în care va fi posibil, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administrația Trump face tot ce îi stă în puteri pentru salvarea vieții bolnavilor de Covid-19 și accesul sigur al poporului american la toate variantele de tratament”, a declarat Azar.

2.340 de dolari – prețul unui tratament cu șase doze, aplicabil bolnavilor de Covid-19!

Testele clinice relevă că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19, rezultatul fiind considerat de Administraţia Donald Trump drept un progres „semnificativ” încă din luna aprilie a acestui an. Medicamentul, inventat inițial pentru Ebola, este sub brevet Gilead, ceea ce înseamnă că nicio altă companie nu îl poate produce. Costul este de aproximativ 3.200 USD pentru fiecare tratament de șase doze, conform declarației guvernului american. Totuși, pentru tratamentul instituționalizat, compania americană a stabilit un preț special, redus cu aproximativ o treime. Prețul cu care se va vinde o doză către companiile guvernamentale va fi de 390 de dolari, în condițiile în care pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari.

Anthony Fauci avertizează: ”Putem ajunge la 100.000 de îmbolnăviri pe zi!”

Achiziția ultraexclusivă a administrației americane vine într-un moment în care pandemia a scăpat de sub controlul autorităților, pe fondul ignorării măsurilor de prevenție în contextul protestelor de stradă ce au cuprins Statele Unite.
Anthony Fauci, principalul expert american în sănătate publică, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat Senatului SUA că progresele făcute în lupta contra coronavirusului nu mai sunt de actualitate. ”Mergem într-o direcție greșită”, a spus Fauci săptămâna trecută, când Statele Unite au înregistrat un nou bilanț record al îmbolnăvirilor, cu 40.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus într-o singură zi. „Nu m-ar mira să ajungem chiar la 100.000 de cazuri pe zi, dacă acestei situații nu i se va găsi o cale de întoarcere”, a prognozat Fauci, ferindu-se să se exprime în privința numărului estimativ de decese, tocmai pentru a nu oripila și mai mult opinia publică.

SUA au înregistrat peste 2,5 milioane de cazuri confirmate de Covid-19, unele state trezindu-se în situația de a fi ridicat restricțiile doar pentru a le reinstitui din nou, după câteva zile sau săptămâni. Luni, de exemplu, guvernatorul Arizonei a decretat închiderea barurilor, cinematografelor, sălilor de gimnastică și a parcurilor acvatice timp de o lună, exemplul fiind urmat și de alte state, precum Texas, Florida și California, toate apelând la reinstiuirea restricțiilor sociale în contextul alarmantei expansiuni a noilor focare de coronavirus.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă