15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTrump candidează oficial pentru un nou mandat la Casa Albă

Trump candidează oficial pentru un nou mandat la Casa Albă

Trump l-a prezentat, cu această ocazie, pe rivalul său, Joe Biden, ca o ameninţare pentru ‘măreţia Americii’ şi susţinând că o victorie a democratului în alegerile din noiembrie nu va face decât să exacerbeze conflictele rasiale şi epidemia de coronavirus care ia cu asalt ţara.

Vorbind de pe peluza Casei Albe în pofida criticilor că foloseşte reşedinţa prezidenţială ca scenă electorală, Trump l-a portretizat pe Biden, un politician de carieră cu un îndelungat trecut de moderat, drept un extremist de stânga care va inaugura o Americă a fărădelegilor, periculoasă, scrie Agerpres.

‘Aceste alegeri vor decide dacă îi protejăm pe americanii care respectă legea sau dacă le dăm frâu liber agitatorilor anarhici violenţi şi infractorilor care ne ameninţă cetăţenii’, a spus Trump în cea de-a patra şi ultima noapte a Convenţiei Republicane, într-un discurs care a durat aproape 70 de minute.

‘Nimeni nu va fi în siguranţă în America lui Biden’, a afirmat el.

În pofida epidemiei care a ucis peste 180.000 de americani, Trump şi-a susţinut discursul în faţa unei mulţimi de peste 1.000 de persoane – fără distanţare fizică şi majoritatea fără măşti -, ce au scandat ‘Încă patru ani !’ şi ‘U.S.A.!’.

În încercarea de a-l descrie pe Biden ca o unealtă a ‘stângii radicale’, Trump a atacat politicile democrate pe teme precum imigraţia, regimul armelor, ordine publică, avort, energie.

‘Dacă i se va da ocazia, el va fi distrugătorul măreţiei Americii’, a avertizat Trump.

El şi-a repetat acuzaţia că vinovată pentru pandemie este China, şi a promis că într-un al doilea mandat va impune tarife pentru orice companie care şi-a delocalizat activitatea pentru a crea locuri de muncă în străinătate, una din puţinele sale propuneri concrete din discurs.

Trump a promis şi că va reconstrui ceea ce republicanii au numit ‘cea mai măreaţă economie’ din istorie, şi l-a atacat pe Biden pentru că a declarat că va ‘închide’ ţara dacă va fi necesar pentru a încetini propagarea epidemiei. ‘Planul lui Joe Biden nu este o soluţie la virus, ci mai degrabă o capitulare’, a spus Trump.

‘Vom învinge virusul şi pandemia şi vom ieşi mai puternici ca oricând’, a afirmat el, adăugând că un vaccin ar putea fi gata înainte de sfârşitul anului.

După ce în serile precedente ale Convenţiei au ieşit la rampă membri ai familiei preşedintelui pentru a-l lăuda, joi a fost rândul fiicei sale Ivanka, care îl şi consiliază la Casa Albă.

Ea a încercat să îndulcească imaginea publică a preşedintelui, descriindu-l ca un tată şi bunic iubitor, căruia îi pasă de muncitorii americani şi este gata să se opună elitei de la Washington.

Convenţia Republicană s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii având drept fundal Washington Monument, un decor care a contrastat cu cadrul, mult mai sobru, al Convenţiei Democrate care l-a învestit pe Joe Biden.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă