Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump către Macron: SUA, îngrijorate de taxa pe servicii digitale propusă în Franţa

Trump către Macron: SUA, îngrijorate de taxa pe servicii digitale propusă în Franţa

Preşedintele american Donald Trump a vorbit vineri la telefon cu preşedintele francez Emmanuel Macron, exprimând îngrijorarea faţă de taxa pe servicii digitale propusă în Franţa, a anunţat Casa Albă, transmite Reuters, via News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Cei doi lideri au mai discutat despre eforturile în curs pentru a asigura că Iranul nu produce o armă nucleară, a afirmat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere.

Trump a cerut miercuri deschiderea unei investigaţii referitoare la intenţia Franţei de a taxa companiile de tehnologie, decizie care ar putea avea ca efect impunerea de către Statele Unite a unor noi tarife sau restriţii comerciale.

Reprezentantul pentru Comerţ al Statelor Unite, Robert Lighthizer, a afirmat într-un comunicat că administraţia americană este îngrijorată că taxa franceză va ţinti în mod incorect companiile americane.

Lighthizer are la dispoziţie un an să investigheze dacă taxa franceză va afecta companiile americane şi dacă ar fi o practică de comerţ incorectă. Investigaţii similare au avut loc anterior în  cazul practicilor comerciale ale Chinei şi cel al subvenţiilor Uniunii Europene acordate producătorilor de avioane comerciale.

Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a afirmat în martie că o taxă de 3% aplicată veniturilor obţinute în Franţa de companiile mari de internet ar putea genera venituri guvernamentale de 500 de milioane de euro (563 de milioane de dolari).

Reprezentantul pentru Comerţ al Statelor Unite a anunţat că ”serviciile acoperite sunt unele în care companiile americane sunt lideri globali.

Structura taxei propuse şi declaraţiile oficialilor sugerează că Franţa ţinteşte în mod incorect cu această taxă anumite companii americane de tehnologie, potrivit reprezentantului pentru Comerţ.

Comentarii

loading...