Trump confirmă că retragerea americană din Siria va fi ''lentă''

Trump confirmă că retragerea americană din Siria va fi ''lentă''

Preşedintele american Donald Trump a confirmat luni că retragerea trupelor americane din Siria va fi "lentă", reafirmându-şi totodată succesul în faţa grupării Statul Islamic (SI) din regiune, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Rl online 0 comentarii

"SI a dispărut practic, ne trimitem încet trupele acasă pentru a-şi revedea familiile, continuând să combatem ce a mai rămas din SI", a transmis Trump pe Twitter.

"Dacă altcineva decât Donald Trump ar fi făcut ce am făcut eu în Siria, care era un bazar infestat de Statul Islamic atunci când eu am devenit preşedinte, ar fi fost erou naţional", a asigurat totodată liderul de la Casa Albă, apreciind în acelaşi timp că "rezultatele sunt MULT MAI BUNE decât am prevăzut".

La 19 decembrie, Trump a anunţat retragerea celor circa 2000 de militari americani desfăşuraţi actualmente în nordul Siriei, în cea mai mare parte forţe speciale care iau parte la combaterea SI şi la pregătirea forţelor locale în zonele recucerite de la jihadişti. La scurt timp, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a anunţat că va demisiona la finalul lunii februarie, recunoscând o serie de divergenţe cu Trump. Într-o scrisoare adresată acestuia, Mattis şi-a enumerat convingerile, sugerând că acestea sunt complet diferite de cele ale preşedintelui Trump, dar fără a menţiona explicit decizia de retragere a trupelor americane din Siria.

Comentarii

loading...