23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTrump: Coreea de Nord ar putea deveni o "mare putere economică" dacă...

Trump: Coreea de Nord ar putea deveni o “mare putere economică” dacă renunţă la armele nucleare

“Preşedintele Kim (Jong-Un) realizează, probabil mai bine decât oricine altcineva, că fără arme nucleare, ţara sa ar putea deveni rapid una din marile puteri economice ale lumii. Datorită locaţiei şi poporului (şi a lui), are un potenţial de creştere rapidă mai mare decât orice altă naţiune”, afirmă Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

Mesajul liderului de la Casa Albă vine la câteva ore după ce Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, a declarat că regimul de la Phenian continuă să reprezinte o ameninţare nucleară.

Prezent duminică după-amiază la Balul Guvernatorilor, preşedintele SUA a afirmat că a dezvoltat “o relaţie foarte foarte bună” cu liderul nord-coreean.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă