10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump, despre întâlnirea cu prințul Charles

Trump, despre întâlnirea cu prințul Charles

Donald Trump, care a luat ceaiul luni cu prinţul Charles, a spus, într-un interviu difuzat miercuri dimineaţă de postul ITV, că a avut ‘o conversaţie grozavă în legătură cu ceea ce voi numiţi schimbările climatice’.

Dialogul, prevăzut să dureze 15 minute, a continuat însă timp de peste o oră şi jumătate, iar prinţul Charles ‘a făcut cea mai mare parte din conversaţie’, a precizat Trump.

El a dat asigurări că ‘l-a ascultat cu adevărat’ pe prinţul de Wales şi s-a declarat impresionat de pasiunea acestuia faţă de subiect.

Moştenitorul coroanei britanice este cunoscut pentru luările sale de poziţie împotriva încălzirii climatice, în timp ce preşedintele Trump a decis să retragă Statele Unite din Acordul de la Paris, ce prevede angajamente de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din partea ţărilor semnatare.

Întrebat dacă i-a putut da asigurări prinţului Charles că tratează cu seriozitate această problemă, Trump a răspuns: ‘Cred că da’.

Preşedintele american a mai afirmat că l-a asigurat pe prinţul Charles că ‘Statele Unite au unul din mediile înconjurătoare cele mai curate, după toate statisticile, şi acesta chiar se îmbunătăţeşte’.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă