13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump, furios împotriva anchetei ruse, ”cea mai mare farsă din istoria politică”

Trump, furios împotriva anchetei ruse, ”cea mai mare farsă din istoria politică”

Ancheta rusă este ”cea mai mare farsă din istoria politică”, a denunţat marţi pe Twitter locatarul Casei Albe.

”Dacă media mare ar fi cinstită, dar nu e, această poveste ar fi mai mare şi mai importantă decât Watergate”, a scris el, referindu-se la scandalul politic din anii ’70 care a condus la căderea preşedintelui Richard Nixon.

Raportul procurorului special Robert Mueller, rezultatul unei anchete de aproape doi ani, urmează să fie făcut public joi – într-o versiune cenzurată de anumite pasaje confidenţiale sau susceptibile să aducă atingere reputaţiei martorilor.

Robert Mueller a conchis că nu există probe ale unei înţelegeri între echipa lui Donald Trump şi Rusia în 2016, în timpul campaniei electorale victorioase a miliardarului republican.

Însă constatarea este mai nuanţată cu privire la obstrucţionarea justişiei – adică posibilitatea ca preşedintele să fi abuzat de puterile sale executive cu scopul de împiedica aceste investigaţii să aibă loc.

Cu privire la acest aspect, secretarul Justiţiei Bill Barr a citat, în rezumatul său al raportului o frază a concluziilor lui Rober Mueller – ”Dacă acest raport nu conchide că preşedintele a comis o infracţiune penală, el nici nu-l exonerează”.

În pofida faptului că a repetat că a fost dezvinovăţit de raport, preşedintele Trump se arată combativ odată cu apropierea publicării raportului.

”Nicio complicitate – nicio obstrucţionare”, a lansat el în alt tweet, marţi, după ce şi-a îndemnat cele aproximativ 60 de milioane de abonaţi pe twitter să citească un editorial al conservatorului Andy McCarthy, care atacă ancheta lui Mueller în The New York Post.

”De citit neapărat”, a subliniat el.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă