13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump, furios la adresa Ford și General Motors: "Începeți producția ventilatoarelor"

Trump, furios la adresa Ford și General Motors: “Începeți producția ventilatoarelor”

”General Motors TREBUIE să-şi deschidă imediat uzina Lordstown, din Ohio, abandonată prosteşte, sau o altă uzină, şi să înceapă să facă VENTILATOARE, ACUM !!!!!! FORD, începeţi VENTILATOARE, REPEDE!!!!!!”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

La puţin timp după această postare a preşedintelui în urmă cu câteva ore, GM şi Ventec Life Systems, producător de dispozitive medicale, au anunţat un acord pentru fabricarea de ventilatoare la uzina General Motors din Kokomo, Indiana (Midwest). Primele aparate, aprobate de Agenţia Federală a Medicamentului (FDA), vor fi livrate începând cu luna aprilie, au spus cele două companii într-o declaraţie comună.

Tweetul lui Trump de vineri contrastează cu declaraţiile sale de joi seara de pe Fox News, unde a minimalizat nevoia de ventilatoare artificiale, remarcă AFP, care citează declaraţia acestuia: “Nu cred că este nevoie de 40.000 sau 30.000 de respiratoare”.

Vineri, preşedintele a promis că va da “numele şi numerele” aparatelor achiziţionate de guvernul federal “mai târziu în cursul zilei!”.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă