Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump, gata să taxeze toate importurile chinezești

Trump, gata să taxeze toate importurile chinezești

Play Donald Trump a declarat că este pregătit să impună noi tarife vamale pentru importuri din China în valoare de 500 de miliarde dolari, trimiţând unde de şoc pe pieţele financiare globale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

"Suntem decişi la o sumă colosală. Sunt pregătit să ajung la 500", a afirmat Trump, într-un interviu dedicat dezechilibrelor comerciale cu China, prezentat vineri la CNBC.

Declaraţia vine după ce, în prima săptămână din iulie, SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

Întrebat despre posibilul declin al pieţelor bursiere în urma introducerii noilor taxe, Trump a răspuns: "Dacă se întâmplă, asta e! Nu fac asta din raţiuni politice. Fac asta pentru că este cel mai bun lucru pentru ţara noastră. Am fost jumuliţi de China mult timp".

Potrivit Agerpres, președintele american doreşte ca autorităţile de la Beijing să adopte măsuri pentru reducerea deficitului comercial de 375 de miliarde de dolari al SUA pe relaţia cu China.

Săptămâna trecută, Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care ameninţă să le taxeze din septembrie. Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.

Comentariile lui Trump au afectat pieţele financiare globale. Bursa japoneză a închis şedinţa de vineri în scădere cu 0,29%, în timp ce principalii indici ai burselor din Londra, Frankfurt şi Paris erau în scădere la deschiderea şedinţelor de tranzacţionare.

Comentarii

loading...