13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump îl anunță pe Kim că vor discuta despre denuclearizarea Coreii de...

Trump îl anunță pe Kim că vor discuta despre denuclearizarea Coreii de Nord. Când are loc întâlnirea

Trump a făcut aceste precizări la Casa Albă, în urma unei şedinţe a cabinetului său, anunțând că SUA şi Coreea de Nord poartă discuţii pentru pregătirea acestui summit.

“În privinţa Coreei de Nord, aşa cum probabil aţi văzut, suntem în contact cu ei şi ne vom întâlni cândva în luna mai sau la începutul lunii iunie. Şi cred că ambele părţi vor avea un respect enorm … şi să sperăm că vom putea încheia o înţelegere cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord. Ei au spus asta; noi am spus asta. Sperăm că va fi o relaţie cu mult diferită faţă de cea din ultimii mulţi ani”, a spus preşedintele american.

Casa Albă a anunţat, duminică, faptul că va menţine presiunea maximă şi sancţiunile asupra regimului comunist de la Phenian până când vor fi obţinute progrese semnificative în cadrul negocierilor.

“Acest lucru ar fi trebuit făcut de către ceilalţi preşedinţi, dar ei au decis să nu facă nimic. Ar fi fost mult mai uşor acum cinci ani, zece ani, douăzeci de ani. Dar avem o întâlnire care este programată cu Coreea de Nord. Deci cred că va fi foarte interesant pentru întreaga lume”, a mai spus Donald Trump.

La 5 aprilie, Kim Jong-Un i-a transmis preşedintelui Chinei, Xi Jinping, în cursul vizitei la Beijing, că va accepta reluarea negocierilor multilaterale pe tema programelor nucleare şi balistice.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord au convenit să organizeze un summit în data de 27 aprilie, în regiunea demilitarizată Panmunjom. Pe agenda discuţiilor se vor afla îmbunătăţirea legăturilor bilaterale şi atenuarea tensiunilor militare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă