Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump îl laudă pe un congresman care a agresat un ziarist

Trump îl laudă pe un congresman care a agresat un ziarist

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pe un congresman care a agresat un ziarist, în 2017, îndemnându-i pe alegători să-l voteze la alegerile de la jumătatea mandatului de luna viitoare, pentru că e "genul lui", relatează Reuters şi AFP.

Rl online 0 comentarii

Greg Gianforte, care reprezintă statul Montana în Camera reprezentanţilor de la Washington, a avut atunci o "neînţelegere" cu un reporter de la cotidianul britanic The Guardian, Ben Jacobs, şi l-a trântit efectiv la pământ.

Agresiunea - care a avut un vast ecou în SUA - a survenit în contextul în care Gianforte candida la alegerile parţiale din Montana, stat din nordul SUA. Gianforte - un prosper om de afaceri în vârstă de 57 de ani - a fost ales, dar a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi 40 de ore de muncă în serviciul comunităţii.

Joi, la un miting electoral în Montana, Trump l-a descris pe Gianforte drept un "lider incredibil" din acest stat şi drept "una din cele mai respectate persoane din Congres".

"De fapt, vă sfătuiesc să nu luptaţi niciodată cu el", a spus preşedintele, făcând aluzie la agresiunea de anul trecut. "Un tip care poate să facă un body slam (manevră din lupte constând în ridicarea şi aruncarea la pământ a adversarului) e genul meu", a adăugat el.

Trump a mai spus joi că, după agresiune, a crezut iniţial că incidentul va submina şansele lui Gianforte de a fi ales. Dar "pe urmă mi-am spus: Staţi puţin, eu cunosc Montana, cred că ar putea chiar să-l ajute. Şi l-a ajutat", a conchis Trump, în aplauzele publicului.

În schimb, redactorul-şef al ediţiei americane a Guardian, John Mulholland, a criticat remarcile liderului de la Casa Albă. "Elogierea unui atac împotriva unui ziarist care nu-şi făcea decât meseria reprezintă un atac la adresa Primului Amendament (al Constituţiei SUA) comis de cineva care a jurat să-l apere", a declarat Mulholland.

Primul Amendament garantează libertatea cuvântului şi a presei.

Donald Trump, virulent criticat de multe nume mari din media americane, le răspunde calificându-le cu regularitate drept "fake news media" şi nu a ezitat să le denunţe drept "duşmani ai poporului".

Comentarii

loading...