9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump îl laudă pe Xi Jinping care și-a anunțat mandatul de președinte...

Trump îl laudă pe Xi Jinping care și-a anunțat mandatul de președinte pe viață: “Să încercăm și noi”

Într-o înregistrare audio difuzată de CNN şi preluată de Reuters şi DPA, Trump spune: “Acum e preşedinte pe viaţă, preşedinte pe viaţă. Şi e mare! Şi iată, a putut face asta. Cred că e grozav. Poate ar trebui să încercăm şi noi într-o bună zi”, informează Agerpres.

Preşedintele american se adresa susţinătorilor săi, la un eveniment cu uşile închise pentru solicitarea de donaţii, la clubul său Mar-a-Lago din statul Florida.

Potrivit Reuters, participanţii au aplaudat şi au ovaţionat declaraţia, despre că nu e clar dacă a fost făcută în glumă. DPA afirmă că preşedintele a stârnit râsete, iar CNN menţionează că remarcile lui Trump au fost “vesele, lungi şi presărate cu glume şi râsete”.

Congresmanul democrat Ro Khanna a comentat în reţeaua Twitter: “fie că a fost o glumă, fie că nu, să vorbească despre preşedinţia pe viaţă a lui Xi Jinping a fost cel mai ne-american sentiment exprimat de un preşedinte american. George Washington s-ar răsuci în mormânt”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă