Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump l-a demis, Bolton îl incriminează

Trump l-a demis, Bolton îl incriminează

John Bolton, fostul consilier al lui Donald Trump, a semnat un manuscris citat de New York Times în care susține că acțiunile președintelui SUA față de Ucraina se potrivesc cu acuzațiile aduse de democrații care au lansat procedura de destituire.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Consilier pe probleme de securitate naţională al Casei Albe până când a fost demis, în septembrie 2019, pentru „puternice dezacorduri” cu Trump, John Bolton afirmă într-un manuscris că preşedintele american voia să blocheze un ajutor militar destinat Ucrainei până când Kievul anchetează cu privire la rivalul său potenţial în alegerile prezidenţiale, conform News.ro.

Democraţii au reacţionat rapid faţă de acest articol publicat duminică în cotidianul american şi au cerut ca atât Bolton, cât şi alte persoane care ocupă posturi importante în cadrul Administraţiei Trump să fie convocate la audieri în procesul de impeachment al miliardarului, în curs în Senat. Ei solicită ca şi Mick Mulvaney, şeful de Cabinet al preşedintelui, să fie audiat.

 

Cum și-a argumentat Bolton textul

Citând lucrarea nepublicată a lui Bolton, NYT avansează că fostul magnat în domeniul imobiliar i-a încredinţat lui Bolton refuzul său de a plăti un ajutor în valoare de 391 de milioane de dolari Ucrainei, atât timp cât autorităţile ucrainene nu îl ajutau prin lansarea unei anchete cu privire la democratul Joe Biden şi fiului acestuia, Hunter Biden, care făcea parte din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma.

Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, l-a inculpat pe preşedinte la 18 decembrie, însă, populat în majoritate de republicani, Senatul (53 din 100 de mandate) este cel însărcinat să decidă o eventuală destituire în urma procesului în curs. Iar procesul propriu-zis de destituire a început marți, pe 21 ianuarie 2020.

Fostul om de afaceri newyorkez este inculpat de abuz de putere şi obstrucţionarea bunului mers al activităţii Congresului. O majoritate de două treimi a senatorilor este necesară în vederea destituirii sale.

Avocaţii lui Trump afirmă că nu a existat o condiţionare a plăţii ajutorului, argumentând că blocarea acestuia a fost independentă de cererea unei anchete cu privire la cei doi Biden, însă manuscrisul lui Bolton contrazice această apărare.

Bolton a anunţat deja că este dispus să fie audiat

Parlamentarul democrat Adam Schiff, care conduce acuzarea în procesul destituirii lui Donald Trump, a subliniat pe Twitter că Donald Trump "a blocat cererea (democrată) cu privire la audierea lui John Bolton”.

”Acum vedem care este motivul. Bolton contrazice în mod direct inima apărării preşedintelui”, subliniază el. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi consideră că refuzul republicanilor de a-l audia pe John Bolton sau alţi martori şi de a solicita documente este ”de-acum şi mai puţin justificabilă”. ”Alegerea este clară: Constituţia noastră sau o disimulare”, a adăugat ea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...