16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump l-ar putea demite pe procurorul Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în...

Trump l-ar putea demite pe procurorul Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile din SUA

“Credem că scopul investigaţiei a mers mult mai departe de ceea ce se intenţiona – anchetarea ingerinţelor Rusiei în scrutinul prezidenţial”, a declarat Marc Short, consilierul pentru Afaceri Juridice al preşedintelui Donald Trump, într-un interviu acordat postului NBC, informează, luni, Mediafax.

Marc Short a refuzat să excludă posibilitatea ca Donald Trump să îl demită pe procurorul special Robert Mueller ori pe Rod Rosenstein, adjunct al procurorului general. “Nu putem şti cât de mult poate să devieze această investigaţie”, a spus el.

Senatoarea republicană Susan Collins a declarat că nu este de acord cu evaluarea făcută de consilierul prezidenţial Marc Short, explicând că Robert Mueller a transmis informaţiile despre dosarul lui Michael Cohen, avocatul preşedintelui Donald Trump, Procuraturii din New York, fără a extinde ancheta iniţială.

“Eu cred că Robert Mueller rămâne în cadrul parametrilor”, a spus Collins.

Înainte să devină procuror special, Robert Mueller a fost director al FBI.

În ultimele luni, Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump şi site-ului WikiLeaks, denunţând o presupusă conspiraţie pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, susțin serviciile secrete americane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă