10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump le garantează americanilor că sunt în siguranţă, chiar în cazul unui...

Trump le garantează americanilor că sunt în siguranţă, chiar în cazul unui atac nuclear

“Nu suntem surprinşi de afirmaţiile (lui Vladimir Putin -n.red.), iar poporul american trebuie să fie sigur că suntem pregătiţi în totalitate”, a declarat joi seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Vladimir Putin a afirmat joi că un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, avertizând că armata rusă deţine o rachetă de croazieră invincibilă şi va riposta imediat. “Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaţilor ca fiind un atac nuclear împotriva naţiunii noastre. Riposta va fi imediată şi cu toate efectele aferente”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit joi în Parlamentul de la Moscova.

“Noi le-am transmis de nenumărate ori partenerilor noştri că vom lua măsuri ca reacţie la instalarea sistemelor antirachetă americane. În pofida tuturor problemelor cu care ne-am confruntat, Rusia a fost şi rămâne o putere nucleară. Nu ne-a ascultat nimeni, trebuie să ne asculte acum”, a avertizat Putin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă