22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump: Netanyahu este 'dur, inteligent, puternic'

Trump: Netanyahu este ‘dur, inteligent, puternic’

“Pot să spun că el (Benjamin Netanyahu – n.r.) a făcut o treabă excelentă în calitate de premier” al Israelului, a spus liderul de la Casa Albă.

Procurorul general al Israelului urmează să anunţe joi, după mai mult de doi ani de anchetă, dacă doreşte să îl audieze pe Benjamin Netanyahu, ca prim pas într-o eventuală punere sub acuzare a premierului israelian, aflat în centrul mai multor cazuri de presupusă corupţie.

O eventuală inculpare nu ar avea loc înainte de alegerile legislative anticipate de la 9 aprilie, unde Netanyahu încearcă să obţină un al cincilea mandat după circa 13 ani de stat la putere.

Afirmaţiile preşedintelui Donald Trump la Hanoi vin la câteva zile după prezentarea, cu uşile închise, de către Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui SUA, a extrem de aşteptatei propuneri de pace americane pentru Orientul Mijlociu. Aceasta urmează să fie prezentată oficial după alegerile din Israel.

“Toată viaţa mea am auzit spunându-se că cel mai dur dintre toate acordurile, atunci când se vorbea de acorduri dificile, ar fi menţinerea păcii între Israel şi palestinieni”, a spus Donald Trump la Hanoi.

“Ei spun că este un acord imposibil. Mi-ar plăcea să îl obţin. Vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat el.

Jared Kushner a început un turneu regional în Orientul Mijlociu în încercarea de a aduna sprijin pentru propunerea de pace a SUA. El a discutat în această săptămână cu regele şi prinţul moştenitor din Arabia Saudită, cu liderii Emiratelor Arabe Unite, Bahreinului şi Omanului şi cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă