Trump: Netanyahu este 'dur, inteligent, puternic'

Trump: Netanyahu este 'dur, inteligent, puternic'

Premierul israelian Benjamin Netanyahu este "dur, inteligent, puternic", a declarat joi preşedintele american Donald Trump, la capătul unui summit la Hanoi cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, încheiat fără un acord privind denuclearizarea Coreii de Nord, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

"Pot să spun că el (Benjamin Netanyahu - n.r.) a făcut o treabă excelentă în calitate de premier" al Israelului, a spus liderul de la Casa Albă.

Procurorul general al Israelului urmează să anunţe joi, după mai mult de doi ani de anchetă, dacă doreşte să îl audieze pe Benjamin Netanyahu, ca prim pas într-o eventuală punere sub acuzare a premierului israelian, aflat în centrul mai multor cazuri de presupusă corupţie.

O eventuală inculpare nu ar avea loc înainte de alegerile legislative anticipate de la 9 aprilie, unde Netanyahu încearcă să obţină un al cincilea mandat după circa 13 ani de stat la putere.

Afirmaţiile preşedintelui Donald Trump la Hanoi vin la câteva zile după prezentarea, cu uşile închise, de către Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui SUA, a extrem de aşteptatei propuneri de pace americane pentru Orientul Mijlociu. Aceasta urmează să fie prezentată oficial după alegerile din Israel.

"Toată viaţa mea am auzit spunându-se că cel mai dur dintre toate acordurile, atunci când se vorbea de acorduri dificile, ar fi menţinerea păcii între Israel şi palestinieni", a spus Donald Trump la Hanoi.

"Ei spun că este un acord imposibil. Mi-ar plăcea să îl obţin. Vom vedea ce se va întâmpla", a adăugat el.

Jared Kushner a început un turneu regional în Orientul Mijlociu în încercarea de a aduna sprijin pentru propunerea de pace a SUA. El a discutat în această săptămână cu regele şi prinţul moştenitor din Arabia Saudită, cu liderii Emiratelor Arabe Unite, Bahreinului şi Omanului şi cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Comentarii

loading...