9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump nu este sigur dacă Putin îi este prieten sau aliat

Trump nu este sigur dacă Putin îi este prieten sau aliat

Reporterii de la Casa Alba a fost martorii încă unei tirade dure ale lui Trump împotriva aliaților săi din NATO pe tema bugetelor de apărare, informează Reuters. Declarațiile au fost făcut înainte ca președintele american să plece în Europa unde urmează să participe la summit-ul NATO, să efectueze o vizită oficială în Regatul Unit și să aibă o întâlnire bilaterală în Finlanda cu Vladimir Putin.

„Deci am NATO, am Regatul Unit care e în agitatație și îl am pe Putin. Sincer, cred că Putin s-ar putea să fie cea mai ușoară întâlnire dintre toate. Cine ar fi crezut?”, le-a spus Trump jurnaliștilor de la Casa Albă, citat de Reuters.

Întrebat dacă-l consideră pe Putin prieten sau dușman, acesta a răspuns: „Nu pot să spun acum. În ce mă privește, îl consider un concurent.”

Aceste declarații vin în contextul unor tensiuni ridicate între administrația Trump și Uniunea Europeană pe teme de apărare și de deficit comercial, precum și investigația lui Robert Mueller cu privire la posibile legături ilicite între campania lui Trump pentru prezidențialele din 2016 și intervenția Rusiei în alegerile americane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă