12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump reduce prețul medicamentelor prescrise pe bază de rețetă, prin decret prezidențial!

Trump reduce prețul medicamentelor prescrise pe bază de rețetă, prin decret prezidențial!

„Cele patru decrete pe care le semnez astăzi vor restructura complet piața medicamentelor cu rețetă”, a declarat Donald Trump, care a criticat de mult timp prețurile „astronomice”. Măsurile, care ar permite reduceri și importuri de medicamente mai ieftine din străinătate, nu au fost, însă, pe placul reprezentanților industriei farmaceutice, care au criticat decizia prezidențială.
“Această administrație a decis să continue o politică radicală și periculoasă pentru a stabili prețurile pe baza valorilor plătite în țările pe care președintele le-a etichetat drept socialist, ceea ce va dăuna pacienților în ziua de azi și în viitor”, au declarat producătorii farmaceutici într-o declarație care cataloga decizia președintelui Trump drept „o distracție nesăbuită care împietează asupra capacității de a răspunde la actuala pandemie”.
Administrația președintelui Trump a mai fost criticată și pentru răspunsul său față de agravarea crizei Covid-19, în condițiile în care numărul de decese confirmate în America a ajuns acum la 145.000.
Casa Albă are, totruși, putere limitată în a implementa politicile de stabilire a prețurilor la medicamente. Ordinele executive nu au forță juridică automată și pot fi atacate și în instanță.
Conform unui raport din 2019 al grupului de țări industrializate al OCDE, SUA cheltuiește aproximativ dublul sumei medii cheltuite de alte țări pe produse farmaceutice pe cap de locuitor.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă