13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump reiterează că nu va urmări la televizor audierea lui Mueller

Trump reiterează că nu va urmări la televizor audierea lui Mueller

”Nu mă voi uita la Mueller”, a declarat el luni, referindu-se la audierea în Camera Reprezentanţilor a celui care i-a fragilizat primii doi ani de preşedinţie, anchetând cu privire la presupuse legături între Moscova şi echipa de campanie a miliardarului republican în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

El l-a acuzat din nou, luni, pe fostul procuror special Rober Mueller că este ”extrem de părtinitor” şi şi-a exprimat regretul faţă de faptul că acesta este audiat miercuri în Congres cu privire la concluziile anchetei ruse.

”Extrem de părtinitorul Robert Mueller nu ar trebui să poată poată muşca din nou din măr”, a scris el pe Twitter.

”Până la urmă asta va fi rău pentru el şi democraţii din Congres”, a apreciat el, repetând că a fost disculpat de investigaţie – ”NICIO COMPLICITATE, NICIO OBSTRUCŢIONARE!”.

Fostul director FBI, în vârstă de 74 de ani, foarte respectat, a anchetat timp de 22 de luni, în cel mai mare secret, cu privire la eforturi depuse de Moscova în timpul alegerilor prezidenţiale americane din 2016 menite să favorizeze campania lui Trump.

Într-un raport publicat în martie, el afirmă că nu a găsit ”probe” ale unei înţelegeri între Rusia şi anturajul candidatului republican.

Însă el scrie că nu este în măsură să-l disculpe pe Trump de suspiciuni de obstrucţionarea justiţiei şi a detaliat o serie de presiuni tulburătoare exercitate de către locatarul Casei Albe asupra investigaţiilor sale.

Miercuri, el va răspunde pentru prima oară la întrebări despre ancheta sa, în cadrul unor audieri-maraton în Camera reprezentanţilor, pe care americanii le vor putea urmări în direct.

Robert Mueller, care a vrut să evite acest exerciţiu periculos, intenţionează să se limiteze la concluziile din raport.

Însă opoziţia democrată mizează ca impactul mărturiei sale televizate să-i impresioneze pe americanii care nu au citit acest document juridic arid şi prudent.

”Oamenii nu citesc un raport de 448 de pagini. Cred că atunci când vor înţelege ce este în raportul Mueller, vom fi în măsură să luăm în calcul responsabilitatea preşedintelui”, declara duminică democratul Jerry Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare a Camerei.

Donald Trump, grijuliu să dea pagina, pentru a se ocupa de campania în vederea relegerii sale, a dat asigurări vineri că nu va urmări audirea, denunţând un ”joc” politic.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă