13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTrump și-a găsit un aliat în NATO: secretarul general

Trump și-a găsit un aliat în NATO: secretarul general

Creşterea cheltuielilor pentru apărare de către aliaţii europeni ai NATO şi Canada nu este doar pentru a mulţumi Statele Unite, ci pentru asigurarea apărării şi securităţii în faţa ameninţărilor în creştere, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Aliaţii europeni şi Canada nu ar trebui să mărească cheltuielile pentru apărare pentru a face pe plac Statelor Unite”, a spus Stoltenberg. “Ei cresc costurile pentru apărare deoarece este în propriul interes de securitate să facă acest lucru”, a explicat el.

Stoltenberg a precizat faptul că opt aliaţi urmează să pună în aplicare în acest an obiectivul de alocare a 2% din produsul intern brut pentru cheltuieli de apărare: SUA, Estonia, Grecia, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Polonia şi România.

El a admis disensiunile în creştere dintre Europa şi SUA, dar a apreciat că NATO va continua să fie “piatra de temelie a securităţii transatlantice, în ciuda acestor dezacorduri”.

Cu o zi înainte de participarea la summitul NATO de la Bruxelles, preşedintele american Donald Trump a criticat din nou luni ţările aliate, reluându-şi solicitarea ca acestea să îşi majoreze cheltuielile militare.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă