Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump și Juncker sunt nedespărțiți

Trump și Juncker sunt nedespărțiți

Preşedintele american, Donald Trump, l-a sunat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a se mai conversa despre piaţa de schimb, la câteva zile după ce acesta a efectuat o vizită oficială la Washington.

Adina Mutar 0 comentarii

Cei doi au continuat discuţia anterioară privind cooperarea comercială între SUA şi UE, în care au fost de acord să nu mai impună noi taxe contra UE şi să acţioneze pentru a elimina taxele pentru toate bunurile industriale în afară de autoturisme, să mărească cooperarea privind achiziţiile din domeniul energiei şi să colaboreze pentru a reforma Organizaţia Mondială a Comerţului.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a confirmat convorbirea telefonică: „A fost, într-adevăr, o continuare a întâlnirii de la Washington“, a declarat ea.

Întâlnire care s-a terminat cu un pupat pe obraz, ce a pecetluit viitoarea prietenie.

„În contrast cu comportamentul meu obişnuit, iniţiativa nu a venit de la mine. Nici nu ştiam că se află un fotograf în Biroul Oval, dar reprezintă foarte bine ambianţa momentului“, a declarat Juncker pentru canalul de televiziune german ARD.

Business Insider a scris că președintele Comisiei Europene l-a câștigat pe Trump folosind cartonaşe colorate pentru a-i explica problemele politicilor comerciale globale, în timpul întâlnirii lor.

Președintelui american îi plac expunerile scurte, însoțite de diagrame și hărți și a considerat că Juncker este un partener de viitor, cu care are un limbaj comun.

Juncker l-a convins că SUA nu se află în deficit pe piaţa de schimb, ci că sunt chiar pe excedent, dacă sunt luate în calcul serviciile şi profiturile companiilor americane din Europa. 

Comentarii

loading...