10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump şi Kim, optimişti în deschiderea celui de-al doilea lor summit

Trump şi Kim, optimişti în deschiderea celui de-al doilea lor summit

”Eu cred că va fi un succes”, a tunat Trump, exprimându-şi speranţa ca acest tête-à-tête, care se concentrează asupra ”denuclearizării” Coreei de Nord să fie ”echivalent sau mai bun ca primul”.

”Sunt sigur că de această dată vor exista rezultate mari care vor fi salutate de toţi”, a dat asigurări la rândul său cel mai puternic om de la Phenian, purtând tradiţionalul său costum în stil Mao.

”Voi face tot ceea ce pot pentru ca să se întâmple acest lucru”, a spus Kim.

Preşedintele american, care visează să reuşească acolo unde predecesorii săi au eşuat, este supus unor presiuni în urma summitului din Singapore, în iunie, care a condus la o declaraţie în termeni vagi despre ”denuclearizarea peninsulei” coreene.

Criticii săi de tem că Trump i-ar putea face prea multe concesii dictatorului nord-coreean, pentru a da impresia unui avans semnificativ şi a deturna atenţia de la ceea ce se petrece la Washington, unde fostul avocat Mochael Cohen se pregăteşte să depună în Congres o mărturie explozivă.

Niciunul dintre cei doi lideri nu a dat indicii precise despre progrese concrete care ar putea să fie anunţate joi, în a doua şi ultima zi a acestui summit în capitala vietnameză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă