18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump şi Prima Doamnă au întâmpinat tradiţionalul brad de Crăciun la Casa...

Trump şi Prima Doamnă au întâmpinat tradiţionalul brad de Crăciun la Casa Albă

Bradul a ajuns în zona Nord Portico a Casei Albe, fiind transportat într-o caleaşcă decorată ca în fiecare an.

Soţii Trump, îmbrăcaţi festiv în roşu, s-au plimbat, ţinându-se de mână, şi au privit bradul în timp ce o trupă militară a cântat colinde de Crăciun.

Bradul din acest an provine de la ferma Mountain Top Fraser Fir din Newland, Carolina de Nord şi va fi instalat în Camera Albastră. Preşedintele, care nu este prezent în mod tradiţional la sosirea bradului de Crăciun, a avut o apariţie specială în acest an, salutând presa prezentă.

Selecţia bradului de Crăciun pentru Casa Albă este un proces competitiv, supravegheat de Asociaţia Naţională a Bradului de Crăciun, care furnizează bradul oficial din 1966.

Larry Smith, proprietarul Mountain Top Fraser Fir, a fost numit “marele campion” în concursul asociaţiei brazilor, în vara anului trecut, a cincea sa încercare de a câştiga onoarea de a oferi un brad Casei Albe.

“Mă simt de parcă aş fi câştigat în cele din urmă Super Bowl. Este o mare onoare să reprezint industria bradului de Crăciun prin oferirea Bradului de Crăciun oficial al Casei Albe în 2018”, a declarat Larry Smith.

În septembrie, doi responsabili de la Casa Albă, Timothy Harleth şi Dale Haney, au mers în Carolina de Nord pentru a selecta un brad de la ferma lui Larry Smith.

Tradiţia bradului de Crăciun la Casa Albă datează din 1889, când preşedintele Benjamin Harrison a instalat primul brad în Camera Galbenă, decorat cu lumânări şi jucării pentru nepoţii săi, potrivit White House Historical Association. Se crede că bradul de Căciun şi-a făcut debutul în Camera Albastră în timpul administraţiei Taft, în 1912.

În timp ce sosirea bradului marchează începerea oficială a festivităţilor la Casa Albă din 2018, pregătirile mai extinse sunt deja în desfăşurare. Prima Doamnă a postat o fotografie dintr-o sesiune de planificare în luna iulie, sugerând că ornamente de aur şi fructe de pădure vor face parte din decoraţiunile din acest an.

“Planificarea este în curs de deşfăşurare pentru #Christmas at the @WhiteHouse! Mai sunt multe de făcut, dar sper că toată lumea se va bucura de pregătirile noastre de sărbători”, a scris Prima Doamnă pe Twitter.

Festivităţile sezonului continuă marţi, când preşedintele Trump va graţia un curcan de Ziua Recunoştinţei şi în decembrie, când se aşteaptă ca soţii Trump să găzduiască evenimente organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă