Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump somează proprietarii chinezi ai TikTok să vândă operațiunile aplicației din SUA în 90 de zile!

Trump somează proprietarii chinezi ai TikTok să vândă operațiunile aplicației din SUA în 90 de zile!

Președintele Donald Trump a ordonat vineri companiei ByteDance să cedeze operațiunile din SUA ale aplicației sale de partajare video TikTok în termen de 90 de zile.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Acesta este cea mai recentă intervenție la nivel înalt care intensifică presiunea asupra companiei chineze în ceea ce privește siguranța datelor cu caracter personal pe care le administrează. "Există dovezi credibile care mă determină să cred că ByteDance ... ar putea lua măsuri care amenință să afecteze securitatea națională a Statelor Unite", a declarat Donald Trump.

Săptămâna trecută, președintele american a emis un alt ordin executiv care ar interzice anumite tranzacții cu TikTok, dacă ByteDance, proprietarul aplicației, nu o va cesiona în termen de 45 de zile. ByteDance este deja în discuții pentru a vinde operațiunile TikTok din America de Nord, Australia și Noua Zeelandă către Microsoft Corp (MSFT.O).

În timp ce TikTok este cel mai cunoscut pentru videoclipurile sale anodine cu oameni care dansează și merg virale printre adolescenți, oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că informațiile despre utilizatori ar putea fi transmise guvernului comunist din China. ByteDance a declarat vinery, ca răspuns la solicitarea președintelui american, că TikTok este folosit de 100 de milioane de americani „fiind casa lor pentru divertisment, auto-exprimare și conexiune. Trump a declarat că va susține un efort al Microsoft de a cumpăra operațiunile americane ale TikTok dacă guvernul SUA ar obține o „parte substanțială” din încasări, dar a mai spus că există și alți cumpărători potențiali interesați.

Anul trecut, Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite (CFIUS), un grup guvernamental american care examinează ofertele pentru potențialele riscuri de securitate națională, a deschis o nouă revizuire a achiziției de către ByteDance a aplicației Musical.ly în 2017. Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat, vineri, că oficialii americani au cerut, de asemenea, ByteDance, să cedeze „orice date obținute sau derivate de la utilizatorii TikTok sau Musical.ly din Statele Unite.”

Administrația Trump și-a intensificat eforturile pentru a purifica ceea ce consideră aplicații chineze „de încredere” din rețelele digitale americane. Dincolo de TikTok, Trump a emis și un ordin care ar interzice tranzacțiile cu WeChat-ul Tencent Holding Ltd (0700.HK).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...