Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Trump: SUA vor decide o riposta după atacul chimic din Siria în cel mult 48 de ore

Preşedintele Donald Trump a anunţat, luni, că va decide răspunsul Statelor Unite la atacul "odios" cu arme chimice din Siria în următoarele 24-48 de ore, relatează site-ul televiziunii CNBC, potrivit Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

În cadrul unei şedinţe la Casa Albă, Trump a condamnat din nou presupusul atac cu arme chimice din oraşul sirian Douma.

O serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici au susţinut că minimum 70 de persoane au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor.

"Condamnăm atacul odios asupra unor sirieni nevinovaţi, comis cu arme chimice groaznice. A fost un atac atroce, a fost oribil. Nu vezi de multe ori astfel de lucruri şi imaginile pe care le-au transmis televiziunile din întreaga lume. Analizăm extrem de atent această situaţie, ne întâlnim cu liderii armatei şi vom lua câteva decizii importante în următoarele 24-48 de ore. Suntem foarte îngrijoraţi că o astfel de situaţie se poate întâmpla, este despre umanitate. Vorbim despre umanitate şi nu putem permite astfel de lucruri. Vom analiza acest act barbar şi vom studia ce se întâmplă acolo. Încercăm să infiltrăm oameni ... după cum ştiţi, zona este înconjurată şi este foarte greu de pătruns. Dacă sunt nevinovaţi (n.a. - regimul sirian condus de către Bashar al-Assad), de ce nu permit accesul pentru oamenii care vor să verifice faptele? După cum ştiţi, pretind că nu au desfăşurat niciun atac. Dacă este vorba despre Rusia, despre Siria, despre Iran, dacă sunt toate la un loc, ne vom da seama şi vom afla răspunsurile destul de curând", a spus Trump.

Întrebat de reporteri despre opţiunea militară în Siria, Donald Trump a răspuns că "nimic nu este exclus".

Duminică, Donald Trump a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin şi regimul iranian poartă o responsabilitate pentru uciderea unor civili nevinovaţi, întrucât susţin regimul Bashar al-Assad.

"Multe victime, inclusiv femei şi copii, în urma unui atac chimic necugetate în Siria. Zona în care se petrec atrocităţile a fost închisă şi înconjurată de armata siriană, astfel că este complet inaccesibilă pentru lumea exterioară. Preşedintele Putin, Rusia şi Iranul sunt responsabile pentru sprijinirea animalului Assad. Un mare preţ va fi plătit. Deschideţi imediat zona pentru accesul asistenţei medicale şi pentru verificări! Un alt dezastru umanitar comis fără niciun motiv. Bolnav! Dacă preşedintele Obama ar fi depăşit aşa-zisa linie roşie declarată, dezastrul sirian s-ar fi încheiat cu mult timp în urmă! Animalul Assad ar fi fost istorie!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Presa de stat de la Damasc a anunţat că forţele guvernamentale nu au efectuat atacuri chimice, iar informaţiile prezentate în presa occidentală sunt "invenţii" generate de faptul că rebelii au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.

Ministerul rus al Apărării a amintit că a avertizat în repetate rânduri despre posibile provocări privind utilizarea armelor chimice în Siria. Rusia susţine că acuzarea forţelor guvernamentale siriene de către SUA are ca scop justificarea unei eventuale intervenţii militare în Siria.

Comentarii

loading...