10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump susține că Kim Jong Un este gata să reia negocierile

Trump susține că Kim Jong Un este gata să reia negocierile

Coreea de Nord a lansat sâmbătă două rachete, aparent cu rază scurtă de acţiune, şi sunt de aşteptat şi alte lansări, a anunţat statul-major interarme de la Seul.

Lansarea a avut loc cu numai câteva ore după ce Trump a vorbit despre o scrisoare “foarte frumoasă” pe care a primit-o de la Kim.

Sâmbătă, preşedintele a dezvăluit pe Twitter că liderul de la Phenian a condamnat exerciţiile militare americano-sud-coreene “ridicole şi costisitoare”, declarându-se totodată dispus să reia negocierile cu Washingtonul imediat ce se vor încheia manevrele respective. Potrivit lui Trump, Kim l-a asigurat că Coreea de Nord va sista tot atunci şi testarea rachetelor.

După întâlnirea lui Trump cu Kim din 30 iunie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete. Liderul de la Casa Albă a minimializat evenimentele. “Repet: nu au avut loc teste nucleare. Toate testele au fost cu rachete cu rază scurtă. Niciun test cu rachete balistice. Nicio rachetă cu rază lungă”, a insistat el vineri, în faţa reporterilor. 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă