Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tsipras: Grecia va găzdui următoarea reuniune România - Grecia - Bulgaria - Serbia

Tsipras: Grecia va găzdui următoarea reuniune România - Grecia - Bulgaria - Serbia

Următoarea reuniune cvadrilaterală la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia va avea loc la finalul lunii iunie în Grecia, a anunţat prim-ministrul Alexis Tsipras, marţi, la Palatul Victoria.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"Voi avea bucuria de a găzdui (întâlnirea - n.r.) la finalul lunii iunie în Grecia şi, astfel, vom da un caracter şi mai concret tuturor acestor iniţiative, iar la acel moment îi vom avea prezenţi pe miniştrii Transporturilor din toate aceste ţări participante, pentru că dorim să acordăm o pondere cu atât mai relevantă proiectelor din domeniul Transporturilor", a declarat Tsipras, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi şefii Guvernelor României şi Bulgariei, Viorica Dăncilă şi Boiko Borisov, informează Agerpres.

Tsipras a afirmat că reuniunea la nivel înalt între Grecia, România, Bulgaria şi Serbia este "o iniţiativă foarte solidă".

"Această iniţiativă a întâlnirii în acest format (...) este o iniţiativă foarte solidă, scopul acesteia fiind să cooperăm pentru a putea asigura pacea, stabilitatea şi securitatea în regiunea noastră. Cu toţii suntem foarte conştienţi de faptul că Balcanii sunt o zonă care s-a confruntat dintotdeauna cu provocări serioase, (...) însă, pe de altă parte, este o regiune care oferă şi posibilităţi foarte promiţătoare. (...) Scopul pe care îl avem este să dezvoltăm regiunea", a evidenţiat premierul grec.

Potrivit acestuia, trebuie construită "o viziune europeană pentru viitorul acestei regiuni".

"Trebuie să construim o viziune europeană pentru viitorul acestei regiuni, îndeplinind în acelaşi timp şi criteriile propuse de Uniunea Europeană şi asigurând principiile bunei vecinătăţi", a precizat Tsipras.

În ceea ce priveşte proiectele comune ale celor patru ţări, el a amintit importanţa acordată interconectării.

"Am avut o serie de discuţii constructive pe tema tuturor acestor proiecte comune. Aş vrea să reamintesc importanţa pe care o acordăm interconectării ţărilor din regiunea Balcanilor şi atragerii de investitori", a spus premierul Greciei.

Premierii grec şi bulgar şi preşedintele sârb au fost primiţi, marţi, la Palatul Victoria, de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Ulterior, înalţii demnitari au participat la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia. Reuniunea se încheie, marţi seară, cu un dineu oficial oferit de premierul român în onoarea oaspeţilor.

Reuniunea cvadripartită cu participarea premierilor României, Bulgariei şi Greciei şi a preşedintelui Serbiei este cea de-a treia ediţie a acestui format, după cele organizate în octombrie 2017, la Varna, şi în decembrie 2017, la Belgrad.

Comentarii

loading...