15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia: 271 de militari arestați în ancheta puciului eșuat

Turcia: 271 de militari arestați în ancheta puciului eșuat

Operaţiunea a fost lansată în zeci de provincii de pe teritoriul Turciei împotriva soldaţilor care au fost în contact cu agenţi ai lui Gulen, acuzat de Ankara că s-a aflat în spatele tentativei eşuate de puci, a anunţat TRT Haber.

Potrivit cotidianului Star, majoritatea celor care se confruntă cu detenţia sunt militari în funcţie, inclusiv 10 colonei, în timp printre suspecţi se află şi un general în retragere. Operaţiunea a fost demarată în jurul orei 5:00 de către poliţia antitero din Istanbul.

Astfel de operaţiuni au fost foarte frecvente de la tentativa de puci, fiind arestate 160.000 de persoane şi aproape acelaşi număr de funcţionari civili au fost demişi, estima în martie Biroul ONU pentru drepturile omului.

Din cei arestaţi, circa 77.000 erau oficiali inculpaţi şi ţinuţi în închisori pe durata procesului, anunţa în aprilie Ministerul de Interne turc.

Criticii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan îl acuză că s-a folosit de puciul eşuat ca pretext pentru a reduce disidenţa la tăcere. Ankara a afirmat însă că măsurile sunt necesare pentru a combate ameninţările la adresa securităţii naţionale.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă