10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia aşteaptă ca aliaţii săi să adopte o poziţie clară împotriva terorismului

Turcia aşteaptă ca aliaţii săi să adopte o poziţie clară împotriva terorismului

Comentariile lui Kalin, făcute pe Twitter, survin la o zi după ce preşedintele francez, Emmanuel Macron, a asigurat Forţele Democratice Siriene (SDF, dominate de kurzi) de sprijinul Parisului pentru stabilizarea nord-estului Siriei împotriva grupării Stat Islamic.

Potrivit unui oficial kurd, Macron a promis că va trimite trupe în nord-estul regiunii aflate sub controlul SDF. Ankara consideră miliţia kurdă siriană YPG (Unităţile de apărare a poporului), care constituie cea mai puternică forţă din SDF, că este o grupare teroristă.

”Noi, Turcia, respingem puternic demersuri grave precum ‘dialog, contacte, mediere’ cu astfel de structuri teroriste”, a scris Kalin. ”Ţările pe care noi le considerăm prieteni şi aliaţi trebuie să afişeze o poziţie deschisă şi clară împotriva tuturor tipurilor de teroare, în loc să facă paşi ce duc spre legitimizarea structurilor terorii”, a adăugat purtătorul de cuvânt turc, fără dea numele vreunei ţări.

SDF s-a aflat în prim-planul strategiei coaliţiei sub comanda SUA de înfrângere a militanţilor Statului Islamic.

Macron s-a întâlnit joi, pentru prima dată, cu o delegaţie din care au făcut parte YPG, ramura sa politică PYD (Partidul Uniunea Democratică), precum şi oficiali arabi şi creştini.

Turcia a luat cu asalt oraşul sirian Afrin la începutul acestei luni după o ofensivă de două luni, împreună cu aliaţi sirieni rebeli, pentru a alunga YPG din regiune. Ankara a ameninţat în mod repetat că va merge cu operaţiunile sale mai departe, spre est, către Manbij, unde sunt trupe americane staţionează alături de SDF.

Într-o declaraţie pentru Reuters după întâlnirea cu Macron, un membru al PYD care a reprezentat regiunea nordică din Siria la Paris, Khaled Eissa, a afirmat că Macron a promis că va trimite mai multe trupe în zonă, va acorda asistenţă umanitară şi va avansa o soluţie diplomatică.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă