19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTurcia confirmă că a deportat 110 terorişti străini începând din noiembrie

Turcia confirmă că a deportat 110 terorişti străini începând din noiembrie

Din cei 46 de europeni deportaţi, 21 erau cetăţeni germani.

Oficialul a confirmat numărul anunţat de agenţia de presă de stat Anadolu, potrivit căreia au fost trimişi înapoi 13 cetăţeni francezi şi cinci britanici, precum şi câte doi resortisanţi din Belgia, Olanda, Kosovo şi Maroc.

De asemenea, au fost repatriaţi câte un cetăţean din Statele Unite, Grecia, Danemarca, Irlanda şi Australia. Până în prezent, Turcia a inclus copii în procesul de deportare.

Deportările au început pe 11 noiembrie, dar ministerul nu a specificat dacă toţi suspecţii au legătură cu gruparea extremistă Stat Islamic şi nici nu a oferit detalii despre acuzaţiile împotriva lor, spune Agerpres.

De asemenea, nu este clar unde şi când au fost capturaţi presupuşii combatanţi, dacă ei au fost plasaţi în detenţie după ce Turcia şi-a lansat incursiunea în nord-estul Siriei la 9 octombrie sau mai devreme.

Turcia a precizat că deportările vor continua, chiar dacă ţările de origine ale suspecţilor le-au revocat cetăţenia.

Potrivit Anadolu, 849 de presupuşi combatanţi străini sunt deţinuţi în centre de deportare şi urmează să fie trimişi înapoi după ce naţionalitatea lor a fost confirmată şi ţările lor contactate.

“Toţi se vor întoarce în ţările lor. Turcia nu este nici închisoare în aer liber şi nici hotel pentru oricine”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ismail Catakli, anterior într-o conferinţă de presă în decembrie.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă