Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcia: Parlamentul a aprobat organizarea alegerilor anticipate în 24 iuni

Turcia: Parlamentul a aprobat organizarea alegerilor anticipate în 24 iuni

Parlamentul din Turcia a aprobat propunerea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a organiza alegeri prezidenţiale şi parlamentare în 24 iunie, cu aproape un an şi jumătate mai devreme decât era programat, scrie Reuters.

Iulian Budușan 0 comentarii

Parlamentarii partidului de opoziţie pro-kurd HDP au părăsit clădirea Parlamentului înainte de vot, în semn de protest. Cei rămaşi au susţinut propunerea.

Decizia vine la propunerea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, care a declarat că a discutat cu şeful partidului Mişcarea Naţionalistă (MHP), Devlet Bahceli, care sugerase că alegerile ar trebui să aibă loc mai devreme. 

"Evenimentele din Siria şi din alte părţi au făcut necesară grăbirea trecerii la noul sistem executiv pentru a putea lua măsuri privind viitorul ţării noastre. Am discutat despre sugestia lui Bahceli cu autorităţile relevante. Am ajuns la concluzia că ar trebui să avem o abordare pozitivă faţă de aceste alegeri anticipate”, a adăugat el.

Alegerile prezidenţiale şi parlamentare erau programate pentru noiembrie 2019. În urma unui referendum de anul trecut, Turcia a decis să treacă la forma de guvernământ a unei republici prezidenţiale.

Comentarii

loading...