Președintele Tiurciei, Recep Erdogan

Președintele Tiurciei, Recep Erdogan

Turcia și Grecia reiau, după cinci ani, negocierile privind resursele din estul Mediteranei

Guvernele din Turcia și Grecia reiau, luni, după cinci ani, negocierile privind resursele de gaze naturale din estul Mediteranei.

Mihai Diac 0 comentarii

Guvernele din Turcia și Grecia reiau, după cinci ani, negocierile privind resursele de gaze naturale din estul Mării Mediterane.

Prima zi a noii runde de negocieri va fi luni, 25 ianuarie 2021, urmând a se desfășura la Istanbul (Turcia), anunță agențiile internaționale de presă.

Delegaţia Turciei este condusă de ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Sedat Onal, iar delegația Greciei este condusă de diplomatul Pavlos Apostolidis. În ultimii ani, acesta a fost ambasador al Greciei în Cipru și a fost consilier la Ambasada Greciei din Turcia. Anterior, Pavlos Apostolidis fusese șeful serviciului de informații al Greciei, Ethnikí Ypiresía Pliroforión (EYP).

Ambele țări, Grecia și Turcia, dețin Zone Economice Exclusive (ZEE) în Marea Egee, zone pe care Turcia vrea să le pună în discuție la negocierile cu Grecia.

Ambele țări sunt membre NATO, iar Grecia este și membru al UE - Turcia încercând fără succes, de ani de zile, să devină și ea membră a Uniunii Europene.

Comentarii

loading...