7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalTurcia suspendă acordul cu Grecia privind readmisia migranților

Turcia suspendă acordul cu Grecia privind readmisia migranților

Cei patru soldaţi au fost eliberaţi luni după ce a expirat un ordin de prelungire a custodiei lor. O decizie privind solicitările lor de azil este în curs de aşteptare.

‘Avem un acord bilateral de readmisie. Am suspendat acest acord de readmisie’, a spus Cavusoglu, adăugând că un acord separat privind migranţii între UE şi Turcia va continua să fie în vigoare.

În cadrul acordului bilateral semnat în 2001, 1.209 cetăţeni străini au fost expulzaţi în Turcia din Grecia în ultimii doi ani, potrivit unor date furnizate de Ministerul protecţiei civilă din Grecia.

Potrivit ministrului Cavusoglu, guvernul grec doreşte să rezolve problema soldaţilor, dar judecătorii greci se află sub presiunea Occidentului.

‘Guvernul grec doreşte să rezolve această problemă. Dar vedem de asemenea că există presiuni serioase asupra Greciei din partea Occidentului. Mai ales asupra judecătorilor greci’, a spus Cavusoglu.

Soldaţii au fugit în Grecia după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 din Turcia. Ankara a cerut ca aceştia să-i fie predaţi, fiind acuzaţi de implicare în puciul eşuat. Instanţe din Grecia au respins cererea de extrădare şi soldaţii turci în cauză au negat acuzaţiile aduse, afirmând că se tem pentru viaţa lor.

În mai, instanţa administrativă la vârf din Grecia a respins un recurs al guvernului grec împotriva unei decizii administrative a unui consiliu de a acorda azil unuia dintre soldaţii turci. 

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă