Turcia: Țările musulmane să-și “reconsidere” relațiile cu Israelul

Turcia: Țările musulmane să-și “reconsidere” relațiile cu Israelul

Premierul turc, Binali Yildirim, a făcut apel marţi la ţările musulmane care întreţin relaţii cu Israelul să ''reconsidere'' aceste legături, la o zi după uciderea a aproape 60 de palestinieni în Gaza de către forţele de ordine israeliene.

Rl online 0 comentarii

Yildirim a cerut de asemenea să se organizeze vineri în Turcia un "summit extraordinar" al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), care are 57 de membri, însă nu se ştie deocamdată dacă această reuniune ar avea efectiv loc la nivelul şefilor de stat. "Ţările musulmane trebuie să-şi reconsidere relaţiile cu Israelul. Lumea musulmană trebuie să acţioneze colectiv şi să vorbească pe o singură voce în faţa acestui masacru", a declarat premierul turc la o reuniune la Ankara a grupului parlamentar al partidului aflat la putere.
Turcia deţine preşedinţia în exerciţiu a OCI, care s-a reunit într-un summit la Istanbul în decembrie la apelul preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a condamna decizia omologului său american, Donald Trump, de a transfera ambasada SUA la Ierusalim.
Un responsabil al Ministerului de Externe turc a declarat sub protecţia anonimatului că noua reuniune OCI va avea loc vineri la Istanbul. 

Comentarii

loading...