17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia: Un tribunal a ordonat eliberarea a cinci foşti jurnalişti

Turcia: Un tribunal a ordonat eliberarea a cinci foşti jurnalişti

Printre jurnaliştii care urmează să fie eliberaţi se află faimosul caricaturist Musa Kart. Eliberarea lor este aşteptată ”în această seară”, a declarat avocata Tora Pekin.

Ei făceau parte dintr-un grup de 14 angajaţi ai Cumhuriyet, care au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea în 2018 şi ale căror recursuri au fost respinse în primă instanţă de un alt tribunal.

Aceştia au fost găsiţi vinovaţi că au sprijinit prin articolele lor trei organizaţii clasificate drept ”teroriste” de Turcia, între care Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, pe care Ankara îl acuză de puciul eşuat din iulie 2016.

Procesul colaboratorilor ziarului Cumhuriyet a devenit emblematic pentru erodarea libertăţii presei în Turcia în timpul mandatului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Această ţară se situează pe locul 157 din 180 în clasamentul din 2018 privind situaţia libertăţii de expresie în lume elaborat de organizaţia Reporteri fără Frontiere.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă