Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turnul din Pisa s-a redresat uşor după lucrările de restaurare

Turnul din Pisa s-a redresat uşor după lucrările de restaurare

Celebrul Turn din Pisa a încetat uşor să se mai încline şi chiar s-a redresat puţin, graţie lucrărilor de inginerie începute pentru a salva acest monument medieval devenit o atracţie turistică majoră în centrul Italiei, au anunţat miercuri experţii, citaţi de France info.

Rl online 0 comentarii

Grupul de supraveghere al Turnului din Pisa, înfiinţat pentru a supraveghea evoluţia lucrărilor de restaurare, a anunţat într-un comunicat de presă că, după 17 ani de observare, "Turnul din Pisa este stabil şi înclinarea sa a scăzut uşor". 

Potrivit lui Nunziante Squeglia, profesor de inginerie la Universitatea din Pisa, citat de presa italiană, monumentul de 58 de metri înălţime s-a redresat cu 4 centimetri. 

Grupul de supraveghere a fost înfiinţat după importante lucrări conduse între anii 1993 şi 2001, desfăşurate sub conducerea lui Michele Jamiolkowski, un inginer polonez naturalizat italian, pentru a salva turnul care risca să se prăbuşească. 

Turnul a fost închis publicului pe durata lucrărilor, care au costat mai mult de 28 de milioane de euro. Cea mai cunoscută clopotniţă din lume, care se înclina cu 4,50 de metri faţă de axa ei verticală a putut fi redresată cu 40 de centimetri. 

Dar este improbabil ca turnul să se redreseze complet, pentru că nu a fost niciodată drept. 

Construcţia sa a început în august 1173 şi a început să se încline de la primele etaje terminate şi a continuat să se încline şi mai mult după terminare în 1372. 

Comentarii

loading...