Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un libian, condamnat la 19 ani de închisoare, legat de atentatul de la Benghazi, din 2012

Un libian, condamnat la 19 ani de închisoare, legat de atentatul de la Benghazi, din 2012

Un libian - prins în Libia şi apoi adus în Statele Unite în 2017 pentru a fi judecat - a fost condamnat la 19 ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-a jucat în atacul vizând un complex diplomatic american şi o anexă aparţinând CIA la Benghazi, în 2012, relatează AFP.

Florin Budescu 0 comentarii

În acest atac - care a şocat America la 11 septembrie 2012 - a fost ucis ambasadorul american John Christopher Stevens, un funcţionar de la Departamentul de stat american şi doi membri ai Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA).

Pedeapsa lui Mustafa al-Imam, în vârstă de 47 de ani - care a fost găsit vinovat de terorism în iunie 2019 în urma unui proces de şase săptămâni - a fost stabilită joi de un tribunal din Washington.

Mustafa al-Imam ”a jucat un rol important” în acest atac, a acuzat, citată într-un comunicat procurorul Jessie Liu.

”Această pedeapsă este o amintire a faptului că securitatea americanilor - acasă sau în străinătate, civili sau nu - va fi mereu prioritatea noastră”, a adăugat ea.

”Dacă comiţi un act terorist, te vom găsi şi vom face dreptate”, a avertizat ea, conform News.ro.

”Pedeapsa pronunţată împotriva lui al-Imam azi (joi) transmite un mesaj puternic celor care vor încerca să comită o crimă atât de josnică”, a subliniat secretarul de Stat american Mike Pompeo, citat într-un comunicat.

Potrivit acuzării, Mustafa al-Imam se afla în contact, în timpul atacului, cu Abu Khattala, alt libian, de asemenea prins de către forţele americane în 2014, pentru a fi judecat în Statele Unite.

Abu Khattala a fost condamnat în 2018 la 22 de ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-a jucat în acest atac.

Mai multor părţi ale Guvernului lui Barack Obama li s-a reproşat la vremea respectivă neglijenţe, în special Departamentului de Stat, condus la acel moment de către Hillary Clinton.

Acuzată de faptul că nu a făcut suficient în protejarea diplomaţilor, Hillary Clinton a fost urmărită de acest subiect în toată campania în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, în care a fost înfrântă de Donald Trump.

Comentarii

loading...