5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUcigașul din Charlottesville condamnat pe viață, își cere scuze pentru atac

Ucigașul din Charlottesville condamnat pe viață, își cere scuze pentru atac

James Alex Fields Jr, de 22 de ani, a fost condamnat pentru numeroase crime de ură federale comise în atacul din august 2017.

Heather Heyer, în vârstă de 32 de ani, a murit atunci când Fields intrat cu mașina în oameniicare protesteau împotriva unui raliu neo-nazist.

De asemenea, neo-nazistul a fost condamnat pentru crime la nivel de stat.

El va fi condamnat în acest caz luna viitoare.

Vorbind înainte de sentința să, Fields și-a cerut scuze pentru “răul” pe care îl provocase.

“În fiecare zi mă gândesc la felul în care lucrurile ar fi putut merge diferit și cum îmi regret acțiunile. Îmi pare rău”, a spus el.

Fields s-a pronunțat vinovați pentru 29 din 30 de crime de ură federale în cadrul unui acord cu procurorii care au acceptat să nu solicite pedeapsa cu moartea.

Avocații lui au cerut o sentință mai îngăduitoare decât viața în închisoare, citându-i vârsta, o copilărie traumatizantă și boală mintală.

Părinții doamnei Heyer au declarat instanței că în ciuda durerii de a-și pierde fiica îl iartă pe Fields pentru oroarea comisă.

“Sper să se poată vindecă într-o zi și să-i ajute și pe alții”, a spus mama ei, Susan Bro.

 

Ce s-a întâmplat în Charlottesville?Sute de neo-naziști, naționaliștii albi și membrii Ku Klux Klan s-au adunat în Charlottesville, Virginia, pe 12 august 2017, pentru unul dintre cele mai mari mișcări de supremație albă din SUA în ultimele decenii.

 

Marșul “Dreapta Unită” a fost organizat pentru a protesta împotriva planurilor de a lua o statuie a generalului Robert E Lee, care a luptat pentru confederația pro-sclavie în timpul războiului civil american.

Au izbucnit bătăi cu contra-protestatari, lăsând zeci de răniți.

Înregistrările video grafice care s-au împărtășit în mass-media sociale au arătat cum Fields își conduce mașina în grupul de contra-protestatari, ucigând-o pe doamna Heyer de 32 de ani și rănindu-i pe alții.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă