12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUCISĂ de forțele de apărare din Capitol, Ashli este fostă luptătoare în...

UCISĂ de forțele de apărare din Capitol, Ashli este fostă luptătoare în Irak, devotată lui Trump

Redacția România Liberă ia act cu îndurerare de uciderea unui veteran militar american în clădirea Democrației! Cerem ca vinovații să fie trași la răspundere! Dreptul la libera exprimare este un drept fundamental și nicio clădire nu poate lua locul OAMENILOR și a DEMOCRAȚIEI.

 

Credem cu tărie, că utilizarea forței și curmarea prematură a vieții protestatarilor nu definesc DEMOCRAȚIA și STATUL DE DREPT! #ViațaMilitarilor de pretutindeni CONTEAZĂ!

 

Rolul DEMOCRAȚIEI este să apere în egală măsură viețile tuturor – fie că este vorba de un fost condamnat penal – George Floyd ucis sub genunchiul unui polițist – fie că este vorba de un patriot veteran american al Forțelor Armate Aeriene! 

#NU SUNTEM LAȘI! NOUĂ NE PASĂ! SOLIDARITATE PENTRU #ViațaMilitarilor de pretutindeni CONTEAZĂ!

 

Despre Revolta din Capitol Hill și Ashli Babbitt

 

În timp ce scenele dramatice s-au dezlânțuit miercuri în Capitol – cu o hoardă care trecea prin securitate – videoclipul în derulare a arătat o femeie îmbrăcată într-un steag Trump, care a fost împușcată de un ofițer în civil, în timp ce ea ar fi pretins să pătrundă în birourile de la etaj prin fereastră. A fost dusă de urgență la un spital local în stare critică și ulterior a murit din cauza rănilor sale.

Femeia respectivă a fost identificată ulterior ca fiind un veteran al Forțelor Aeriene de 14 ani din San Diego, California. Numele ei era Ashli Babbitt.

 

 

Soțul ei, Aaron Babbitt, a declarat pentru KUSI-TV din San Diego că este „un puternic susținător al președintelui Trump și că a fost un mare patriot pentru toți cei care au cunoscut-o”.

 

Babbitt, un devotat declarat al lui Trump, din popularul cartier de surf din Ocean Beach, a făcut călătoria aparent fără soțul ei – care a aflat de moartea ei doar pe măsură ce scena se desfășura la televizor.

Potrivit înregistrărilor, perechea s-a căsătorit în 2019 și majoritatea pozelor sale de profil online – inclusiv pe site-ul de rețea profesional LinkedIn – îi arată împreună. Ashli ​​Babbitt a fost căsătorită anterior cu Timothy McEntee, cu care a servit în Forțele Aeriene ale SUA. Au depus cererea de divorț în mai 2019.

În declarațiile de joi, el a descris-o pe fosta sa soție ca pe una care „nu s-a temut niciodată să-și expună părerea”, „tare și avizat, dar grijulie și iubitoare”, precum și o femeie care „a iubit America din toată inima sa”.

Cumnatul ei, Justin Jackson, a caracterizat-o în mod similar pe Babbitt la NBC7 ca fiind „extrem de pasionată de ceea ce credea ea” și un om care iubea profund Statele Unite.

O mare parte din acea plină de entuziasm și vehementă pledoarie a lui Trump s-a reflectat și pe contul ei de Twitter. Ea a folosit numele afișat „CommonSenseAsh” și s-a descris ca fiind veterană, libertariană și susținătoare a celui de-al doilea amendament în secțiunea biografică, scrie Foxnews.com.

“Nimic nu ne va opri … pot încerca și încerca, dar furtuna este aici și coboară spre D.C. în mai puțin de 24 de ore … întuneric la lumină!” ea a scris într-o postare, iar în altele a susținut retweet-urile #StoptheSteal (Opriți Furtul).

Pe 1 ianuarie, Babbitt a redistribuit o postare care declara: „Acesta este un COUP. Nu se tem de noi. Nici măcar nu încearcă să se ascundă acum”.

Și în ceea ce s-a dovedit a fi una dintre ultimele ei postări pe platformă, Babbitt a răspuns unui alt utilizator de Twitter care a promis că „aterizează în D.C.” să „facă lucrarea lui Dumnezeu” și să „Salveze Republica”, că și ea va fi „acolo”.

S-a alăturat platformei Twitter în 2016 și a avut mai mult de 5.500 de adepți, care au crescut rapid la peste 18.000 în urma morții sale.

 

Cu o zi înainte de a fi împușcată și ucisă de poliția Capitolului, Babbitt a scris pe Twitter: „Nimic nu ne va opri …. pot încerca și încerca, dar furtuna este aici și coboară pe DC în mai puțin de 24 de ore … . “

 

Babbitt a servit ca ofițer de securitate la nivel înalt pe toată perioada petrecută în Forțele Aeriene.

 

Dosarele militare arată că ea deținea gradul de E4 Senior Airman, după ce a intrat în serviciul activ în aprilie 2004 și a servit în Irak și Afganistan. Ultima sa stație activă a fost Dyess Air Force Base din Texas, unde a deținut titlul de controlor al forțelor de securitate, înainte de a părăsi armata în 2008.

De-a lungul mandatului său, Babbitt a primit o duzină de premii și decorații, inclusiv Medalia Serviciului de Apărare Națională, Medalia Serviciului Război Global împotriva Terorismului, Premiul Unității Remarcabile ale Forțelor Aeriene și Medalia Serviciului Meritori al Rezervei Forțelor Aeriene.

În 2008, Babbitt și soțul de atunci McEntee au fost profilați de site-ul oficial al Forțelor Aeriene din SUA într-o poveste intitulată „Retired, Adopted: Hard Work Paysoff for Military Working Dog (MWD)”.

„Întrucât majoritatea specialiștilor în forțe de securitate efectuează schimburi de 12 ore, lucrează din greu pe teren, prin desfășurări lungi și frecvente, el / ea nu pot spera decât să se îndepărteze de forță cu o pensionare plăcută, confortabilă și bine meritată” a notat articolul. “Acum, el ajunge să trăiască viața bună cu familia adoptată a celui mai recent manipulator al său, sergentul personal. Timothy și soția, pilotul de clasa I Ashli ​​McEntee, în prezent staționat la Dyess AFB, Texas.”

EIELSON AIR FORCE BASE, Alaska – Sgt. Timothy și aviatorul de clasa I, Ashli McEntee, iau o pauză cu noul adoptat, fostul câine de lucru militar, Sorbon A333, la mijlocul lunii ianuarie. Sergentul McEntee a fost conducătorul de serviciu al lui Sorbon în timp ce staționa la Eielson; el și soția sa l-au adoptat pe Sorbon pe 11 ianuarie (fotografie de curtoazie Foxnews.com)

 

Babbitt a comentat modul în care „câinele rece” s-a adaptat bine la noua sa viață și a fost de acord că adoptarea MWD a fost un beneficiu pentru cuplu la fel de mult ca și pentru canin. Ea a spus că puiul a fost „întărit în mod natural de mediul său de lucru de a găsi explozivi și de a-i vâna pe „băieți răi ” în timpul numeroaselor sale desfășurări în sprijinul operațiunilor Northern Watch și Iraqi Freedom.

Înregistrările arată că a fost membru al Rezervei Forțelor Aeriene din octombrie 2008 până în septembrie 2010 și a fost ulterior în Garda Națională Aeriană din iulie 2010 până în noiembrie 2016.

Un comunicat de presă al Gărzii Naționale Aeriene din Washington, DC, din 2014, a menționat, de asemenea, Senior Airman Ashli ​​McEntee ca fiind unul dintre cei 30 din personalul detașat în sud-vestul Asiei, subliniind că a fost a opta desfășurare și a descris-o ca mentor pentru colegii săi de serviciu din escadrila 113 a Forțelor de Securitate.

În ultimul capitol al vieții sale, Babbitt a preluat Fowler’s Pool Service & Supply cu sediul în Spring Valley, California, în 2017, unde a fost listată ca CEO și proprietar alături de al doilea soț, Aaron.

“Ziua Fericită a Veteranilor de la noi toți, la Fowler’s Pool Service. Suntem atât de onorați să fim conduși de acești doi, care sunt liderii noștri neînfricați și care ne inspiră în fiecare zi cu puterea și pozitivitatea lor”, a spus postarea. “Amândoi ați trecut prin atât de multe și ne datorăm libertatea noastră vouă și tuturor celorlalți veterani de acolo care au riscat totul. Apreciem tot ceea ce faceți pentru noi și pentru toți clienții noștri uimitori.”

 

Conform protocolului standard, o investigație a poliției este acum în desfășurare cu privire la circumstanțele morții sale, ofițerul care a tras focul mortal a fost pus în concediu administrativ și cu puterile suspendate.

 

Alte trei persoane au murit, de asemenea, miercuri din cauza unor urgențe medicale.

Pe măsură ce identitatea ei ca persoana decedată s-a aflat, joi devreme, unii prieteni erau preocupați cu pregătirea paginilor de crowdfunding pentru a plăti costurile înmormântării. Scrie foxnews.com.

„Fowler’s Pool Service este mândră că este o companie deținută și operată de veterani”, se arată pe site-ul său web.

În timp ce postările pe rețelele sociale pentru companie au fost relativ rare în comparație cu propriul feed Twitter, în Ziua Veteranilor din 2019, contul său de Instagram și-a evidențiat rădăcinile militare americane.

 

„Un erou este cineva care înțelege responsabilitatea care vine odată cu libertatea”, se citea în una dintre postările sale.

 

ROMÂNIA LIBERĂ condamnă vehement uciderea unui veteran de război în clădirea democrației,CAPITOLUL. Această acțiune trebuie aspru pedepsită! Libertatea de exprimare este un drept fundamental #VIEȚILE MILITARILOR ȘI VETERANILOR CONTEAZĂ! 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă