Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ucraina, aceleași măsuri ca SUA ămpotriva oligarhilor ruși

Ucraina, aceleași măsuri ca SUA ămpotriva oligarhilor ruși

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat miercuri că Ucraina a adoptat aceleaşi sancţiuni ca şi Statele Unite împotriva oligarhilor ruşi.

Rl online 0 comentarii

Ucraina va prelua de la Washington lista neagră cu aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin din mediul de afaceri şi totodată va extinde sancţiunile împotriva unor firme şi entităţi din Rusia aplicate după anexarea Crimeei în 2014.

"Prin decizia de azi, am coordonat noile sancţiuni (...) cu cele introduse de Statele Unite împotriva unor cetăţeni şi entităţi legale din Federaţia Rusă", a declarat Poroşenko după o întrunire a Consiliului pentru Securitate şi Apărare, fără a nominaliza persoanele cărora li se aplică sancţiunile.

Preşedintele ucrainean anunţase deja că unul din cei aflaţi pe listă este magnatul industriei aluminiului Oleg Deripaska, unul din cei 24 de oameni de afaceri ruşi adăugaţi pe lista neagră a SUA în aprilie anul acesta. În cadrul concernului Rusal, Deripaska deţine şi uzina de alumină de la Nikolaev, din Ucraina.

Consiliul ucrainean pentru securitate a precizat că noile sancţiuni se vor aplica timp de cel puţin trei ani, inclusiv unor parlamentari şi oficiali de rang înalt de la Moscova.

Comentarii

loading...