Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ucraina reexaminează 15 dosare legate de Biden tatăl şi fiul

Ucraina reexaminează 15 dosare legate de Biden tatăl şi fiul

Parchetul ucrainean a anunţat vineri că reexaminează dosarele legate de grupul în domeniul gazelor naturale Burisma, cu care a avut legături o vreme fiul lui Joe Biden.

Florin Budescu 0 comentarii

În acest timp, Donald Trump este suspectat că a exercitat presiuni asupra Kievului în vederea eliminării rivalului său democrat, relatează AFP.

”Facem un audit al dosarelor (...) în care pot fi implicaţi (fostul conducător al gigantului Burisma) Mikola Zloşevski, (omul de afaceri ucrainean) Serghii Kurcenko şi alţii”, a declarat pentru presă procurorul Ruslan Riaboşapka, subliniind că aceste dosare nu par să-l vizeze pe fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden Hunter Biden.

Aceste dosare - examinate deja de justiţie, dar clasate la acea vreme - sunt în număr de ”aproximativ 15”, dar nu par să-l vizeze pe Hunter Biden, care a intrat în 2014 în Consiliul de Administraţie al Burisma.

”Din câte vedem noi, este vorba mai mult despre Zloşevski şi Kurcenko decât de Burisma şi Biden”, a apreciat el, conform News.ro.

”Eu nu pot să spun că vedem sau înţelegem toate dosarele. Munca continuă şi vom prezenta rezultatele mai târziu”, a adăugat procurorul.

Scopul reexaminării este să stabilească dacă aceste dosare au fost clasate în mod legal, a declarat procurorul, dând asigurări că această decizie nu a fost luată în urma unor presiuni politice.

”Niciun politician străin sau ucrainean nu m-a sunat şi nu a încercat să-mi influenţeze deciziile”, a insistat Ruslan Riaboşapka.

Preşedintele american Donald Trump este acuzat căa exercitat presiuni, într-o convorbire la telefon, asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, cu scopul ca acesta să lanseze o anchetă care să-l vizeze pe fiul potenţialului său adversar în alegerile prezidenţiale americane din 2020, Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Democraţii americani au lansat, în urma acestor acuzaţii, o anchetă în vederea destituirii preşedintelui american.

Un avocat şi investitor, Hunter Biden a făcut parte din 2014 în 2019 din Consiliul de supraveghere al producătorului ucrainean de gaze naturale Burisma, între ai cărui fondatori se află oligarhul prorus Mikola Zloşevski.

Comentarii

loading...