13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE anunţă o reuniune marţi la Bruxelles între Iran, Franţa, Germania şi...

UE anunţă o reuniune marţi la Bruxelles între Iran, Franţa, Germania şi Marea Britanie

Aceste întrevederi vor avea loc la o săptămână după decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul, pe care europenii doresc să-l salveze.

Statele europene au început miercuri discuţii pentru a convinge Iranul să nu iasă din acordul privind programul său nuclear ca răspuns la retragerea Statelor Unite. Parisul, Londra şi Berlinul şi-au exprimat sprijinul deplin pentru acest acord.

Federica Mogherini a declarat că Uniunea Europeană este “hotărâtă să păstreze” acordul nuclear iranian, “una dintre cele mai de succes realizări ale diplomaţiei”.

Planul comun de acţiune (JCPOA, denumirea oficială a acordului nuclear iranian) “îşi îndeplineşte obiectivul de a garanta că Iranul nu dezvoltă arme nucleare”, a declarat Mogherini după anunţul lui Donald Trump.

China şi Rusia, celelalte două ţări semnatare ale acordului, şi-au reiterat şi ele angajamentul.

Acordul nuclear semnat la Viena, la 14 iulie 2015, după 12 ani de criză şi 21 de luni de negocieri aprinse, între Iran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie) plus Germania, prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă