23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUE aprobă un ajutor financiar pentru jurnaliştii greci

UE aprobă un ajutor financiar pentru jurnaliştii greci

Într-un comunicat, Parlamentul European a indicat că 550 de angajaţi din domeniul media demişi de către trei companii de publicitate vor primi din partea Uniunii Europene un ajutor în valoare de 2.308.500 de euro (2.628.402 dolari) pentru a-i susţine în eforturile de a-şi găsi un nou loc de muncă.

Ajutorul va fi folosit pentru a contribui financiar la o serie de măsuri cofinanţate de Fondul european de ajustare pentru globalizare (European Globalisation Adjustment Fund).

Aceste măsuri le vor ajuta pe cele 550 de persoane să-şi găsească un nou loc de muncă, oferindu-le îndrumare profesională, training, recalificare profesională, consultanţă specifică pentru antreprenoriat, contribuţie pentru start-up-uri şi diverse înlesniri.

Toţi cei 550 de angajaţi din media care au fost demişi vor fi incluşi în programul respectiv de măsuri.

Ajutorul a fost aprobat de către Comisia pentru buget cu 28 de voturi ”pentru” şi trei ”împotrivă”, neexistând nici o abţinere.

Pentru a intra în vigoare, ajutorul trebuie aprobat de plenul Parlamentului European, prevăzut să se întrunească pe data de 29 noiembrie, şi de către Consiliul European, se mai spune în comunicat.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă