9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE aşteaptă cel mai târziu joi precizări de la May

UE aşteaptă cel mai târziu joi precizări de la May

Oficialul citat s-a exprimat sub protecţia anonimatului, înaintea summitului prevăzut joi şi vineri la Bruxelles, în cursul căruia Cei 27 urmează să discute despre o amânarea a datei ieşirii Regatului Unit din UE în baza Articolului 50 al Tratatului european de la Lisabona.

Pentru moment, Cei 27 nu au primit vreo notificare în acest sens din partea Londrei.

”Sincer să fiu, noi credeam că aveam să primim asigurări în această (miercuri) dimineaţa, dar mă tem că nu este cazul”, a declarat oficialul citat. ”Va trebui să dăm dovadă de răbdare”, a apreciat el.

”Însă sper ca, cel mai târziu la întâlnirea de mâine (joi) să existe clarificări – dacă Regatul Unit doreşte o amânare”, a adăugat el.

Şefii de stat şi de guverne ai celor 28 de state membre UE se întâlnesc joi după-amiaza într-un Consiliu European, după care urmează să-şi continue discuţiile despre Brexit în 27, în absenţa Theresei May.

”Sperăm ca premierul (Theresa) May să se adreseze liderilor europeni, să-şi prezinte proiectul şi să întocmim o evaluare a situaţiei în Regatul Unit înainte ca cei 27 de şefi de stat şi de guverne să-şi înceapă discuţiile”, a mai spus oficialul citat.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă