Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE aşteaptă cel mai târziu joi precizări de la May

UE aşteaptă cel mai târziu joi precizări de la May

Premierul britanic Theresa May este necesar să-i informeze pe partenerii săi din Uniunea Europeană (UE) până cel mai târziu joi care-o sunt intenţiile cu privire la amânarea Brexitului, a îndemnat miercuri un oficial european, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Oficialul citat s-a exprimat sub protecţia anonimatului, înaintea summitului prevăzut joi şi vineri la Bruxelles, în cursul căruia Cei 27 urmează să discute despre o amânarea a datei ieşirii Regatului Unit din UE în baza Articolului 50 al Tratatului european de la Lisabona.

Pentru moment, Cei 27 nu au primit vreo notificare în acest sens din partea Londrei.

”Sincer să fiu, noi credeam că aveam să primim asigurări în această (miercuri) dimineaţa, dar mă tem că nu este cazul”, a declarat oficialul citat. ”Va trebui să dăm dovadă de răbdare”, a apreciat el.

”Însă sper ca, cel mai târziu la întâlnirea de mâine (joi) să existe clarificări - dacă Regatul Unit doreşte o amânare”, a adăugat el.

Şefii de stat şi de guverne ai celor 28 de state membre UE se întâlnesc joi după-amiaza într-un Consiliu European, după care urmează să-şi continue discuţiile despre Brexit în 27, în absenţa Theresei May.

”Sperăm ca premierul (Theresa) May să se adreseze liderilor europeni, să-şi prezinte proiectul şi să întocmim o evaluare a situaţiei în Regatul Unit înainte ca cei 27 de şefi de stat şi de guverne să-şi înceapă discuţiile”, a mai spus oficialul citat.

Comentarii

loading...