Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE cere renunțarea de către Pristina la taxele vamale pentru mărfuri sârbești

UE cere renunțarea de către Pristina la taxele vamale pentru mărfuri sârbești

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, s-a întâlnit la Bruxelles cu o delegaţie de la Pristina, numită de către adunarea legislativă din Kosovo luna trecută în scopul continuării dialogului cu Belgradul.

George Dumitrescu 0 comentarii

Cele două părţi au procedat la un schimb de opinii privind situaţia dialogului dintre Pristina şi Belgrad. Cu această ocazie, dna Mogherini ''a reiterat urgenţa revocării taxelor vamale anunţate de către guvernul kosovar la sfârşitul anului trecut'', a indicat într-un comunicat Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE).

''Ajungerea la un acord comprehensiv din punct de vedere juridic privind deplina normalizare a relaţiilor în contextul dialogului Belgrad-Pristina necesită un climat care contribuie la relaţii de bună vecinătate, prin respectarea şi aplicarea acordurilor anterioare, şi acţiunile şi declaraţiile care nu sunt compatibile cu interesul general şi obiectivele strategice ale regiunii să fie evitate'', se mai spune în comunicat.

La rândul său, delegaţia de la Pristina a reiterat, după întâlnirea cu Federica Mogherini, că Serbia trebuie să-şi înceteze campania ce vizează revocarea recunoaşterii Kosovo pentru ca taxele vamale pentru mărfurile sârbeşti să fie suprimate.

Comentarii

loading...